Dvergmoskusdyret er en bitteliten hovdyrart som lever i skogen; det er verken en gnager eller en ekte hjort. Slanke bein bærer en kompakt kropp, mens en smal snute hjelper den med å velge ut nedfallen frukt og mør vegetasjon blant løvfallet. Den tilhører dvergmoskusdyr-familien, en eldgammel gren av drøvtyggere. I Thailand finnes den hovedsakelig på halvøya, der tett lavlandsskog gir mat, ly og skjul.

Thailand
Stier i lavlandsskogen på halvøya og vegetasjon langs elvebredder er sannsynlige habitater for observasjon. En utflukt til skogen i innlandet er vanligvis nødvendig, og dette sky pattedyret er sjelden et pålitelig syn selv i egnede, vernede områder.




Bryde's Whale
Crab-eating macaque