Șoimul cu guler negru este o pasăre de pradă roșcată, dependentă de apă, din America tropicală și subtropicală, numită astfel după bavețica întunecată de sub capul său palid. Birds of the World descrie o distribuție largă din Mexic spre sud până în Uruguay, dar notează, de asemenea, că prezența sa este fragmentată și locală în mare parte din Amazonia. Această distincție contează pentru un vizitator pe râu: habitatul adecvat și aria mare de răspândire nu garantează o întâlnire. Registrul River îl plasează în Amazonul peruan, în jurul localităților Iquitos și Nauta, pe Ucayali și afluenții conectați. Lista originală de specii a croazierei din 2017 a fost consultată și raportează explicit păsări cocoțate de-a lungul pârâielor, cursurilor de apă și canalelor secundare, uneori în grupuri familiale mici. Aceasta este o dovadă istorică solidă pentru explorarea ghidată cu bărci mici a peisajului înregistrat. Nu reprezintă o estimare actuală a abundenței sau o promisiune de observare de pe nava principală de croazieră.

Amazon
Peru, Iquitos/Nauta, Ucayali și afluenții conectați, croazieră din 2017. Raportul original descrie păsări așezate de-a lungul pârâurilor, cursurilor de apă și canalelor secundare; observare din barcă cu ghid, nu o garanție de pe nava principală.

Amazon Kingfisher
Anhinga