Skjeggmeis er en liten fugl med lang stjert som lever i takrørskog. Det alternative engelske navnet, Bearded Tit, er misvisende; RSPB forklarer at den ikke er en ekte meis, men tilhører sin egen familie. Voksne hanner har iøynefallende svarte ansiktstegninger som ligner mer på barter enn skjegg. Dens spesialiserte tilknytning til tette takrør gjør habitatet mer informativt enn et generelt elvenavn når man planlegger observasjon. Elveregisteret plasserer den i det vernede landskapet ved nedre Seine, Estuaire et marais de la Basse-Seine, mot sektoren Rouen–Honfleur. Det regionale støttedokumentet gjelder fugler i takrør og ferskvannshabitater og bruker navnet Panure à moustaches, Panurus biarmicus. Dette underbygger konteksten med estuar-våtmarker, ikke en nøyaktig posisjon langs selve seilingsleden. En egnet utflukt på land er derfor et mer realistisk prospekt enn å forvente at arten kan identifiseres fra dekket på et vanlig cruiseskip.

Seine
Nedre Seine ZPS Estuaire et marais de la Basse-Seine: takrørskoger og ferskvannsmyrer mot elvemunningen, sektoren Rouen–Honfleur. En utflukt på land er nødvendig; det er ikke etablert noen nøyaktig observasjonspost langs hovedløpet.

Black-Headed Gull
Bluethroat