Fluierarul de munte este o pasăre de țărm migratoare, de talie mică, ce face legătura între zonele de reproducere din nord și malurile apelor tropicale și subtropicale. Spre deosebire de mulți alți prundărași care se adună pe întinderi mari de mâl, acesta explorează adesea singur marginile înguste, căutând hrană printre pietre, rădăcini și vegetația adusă de ape. Mișcarea constantă a cozii îl face ușor de recunoscut chiar și de la distanță. În Maldive este un vizitator care nu cuibărește, preferând marginile liniștite de coastă în locul cuibăritului pe insule.

Danube
Austrian records refer to Donau-Auen between Vienna and Hainburg, often requiring a floodplain walk. Pelicans and many wetland birds refer specifically to the separate Danube Delta itinerary. They are not promised on Passau–Budapest cruises.





Bar-tailed godwit
Black Kite