Babirusa je souhrnný název pro několik druhů indonéských prasat rodu Babyrousa, nikoli pro jeden jednoznačný druh. Jejich nejnápadnějším znakem jsou horní špičáky samců, které prorůstají rypákem vzhůru a zahýbají se dozadu. Různé druhy obývají Sulawesi a několik okolních ostrovních skupin. Populace ohrožuje lov a úbytek lesů, přičemž kvůli jejich omezenému rozšíření na ostrovech je nezbytná pečlivá identifikace a informace o lokalitě.

Indonesia
Obvykle je vyžadována specializovaná výprava do vnitrozemských lesů v rámci areálu výskytu příslušného druhu na ostrově. Samotný pobřežní les přítomnost nezaručuje a babirusy nejsou běžně k vidění při standardních zastávkách na pobřeží.




Anoa
Banteng