Chřástal polní je stěhovavý pták, který žije ve vysoké trávě a nevyhledává nápadné otevřené mělčiny jako mnoho jiných vodních ptáků. Ve Skotsku je jeho skřípavé volání charakteristickým, ale stále vzácnějším zvukem západní zemědělské krajiny. Ptáci se vracejí ze subsaharské Afriky, aby hnízdili v druhově bohatých loukách a na okrajích polí. Celosvětový stav maskuje vážný regionální pokles a zásadní jsou šetrné postupy sečení, protože hnízda a nelétavá mláďata jsou zranitelná zemědělskou technikou.

Scotland
Zemědělská pole na západních ostrovech a pobřežní louky nabízejí podél veřejných tras vhodná místa k poslechu. Ptáci se vyskytují lokálně a jsou zřídka vidět; obvykle je nutná krátká vnitrozemská exkurze od pobřeží.




Atlantic Puffin
Black Guillemot