Orel jestřábí je silný a obratný dravý pták obývající teplou, členitou krajinu včetně středomořských útesů a kopců porostlých křovinami. Dospělí jedinci mají kontrastní tmavý hřbet, světlou skvrnitou spodinu a široký tmavý pruh na ocase. Přestože je celosvětově hodnocen jako málo dotčený druh, v částech Evropy je vzácný a citlivý na ochranu. Prosperující teritoria vyžadují jak bezpečná hnízdiště, tak otevřený lovecký revír, zatímco zásahy elektrickým proudem, kolize, pronásledování a vyrušování mohou jinak vhodnou krajinu znehodnotit.

Greece
Drsné pobřežní útesy a blízké kopce porostlé křovím představují věrohodné prostředí pro pozorování z dálky. Orel je zde vzácný a může být vyžadován výlet do vnitrozemí; hnízdní útesy mohou být citlivé na rušení nebo zcela nepřístupné.

Audouin's Gull
Black-winged Stilt