Mindre adjutantstork är en högrest asiatisk stork med en kraftig näbb, naket huvud och hals, samt mörk rygg ovanför en vit undersida. Den är starkt knuten till produktiva våtmarker men är beroende av stora träd för sitt bobygge. Till skillnad från sin större släkting, större adjutantstork, saknar den en tydlig hängande strupsäck. Utbakning av våtmarker, störningar och förlusten av boträd har minskat populationerna i stora delar av dess utbredningsområde.

Mekong
Dolphins inhabit northern Cambodian pools towards Laos, outside typical Vietnam-delta sailings. Otters and lesser adjutants are recorded at Prek Toal on Tonlé Sap, requiring a separate lake/wetland excursion. Neither northern pools nor the reserve is automatically included on a Mekong cruise.




Asian Openbill
Black-crowned Night Heron