Storspoven är en stor vadarfågel vars långa, nedåtböjda näbb och vemodiga läte är välbekanta inslag längs Skottlands kuster och högland. Skottland hyser både häckande fåglar och övervintrande gäster från andra delar av Europa. Häckningspopulationerna har minskat i många områden i takt med att förändrad markanvändning, förlust av livsmiljöer och dålig häckningsframgång minskar återväxten. Kustens lerbottnar förblir livsviktiga utanför häckningssäsongen och binder samman till synes skilda landskap genom samma arts förflyttningar.

Douro
This researched bird list is specific to the Douro estuary at Porto/Vila Nova de Gaia, including seasonal shorebird and waterfowl visits. It does not imply these birds can be seen inland at Régua, Pinhão or on every vineyard cruise.



Bar-tailed godwit