De kleine adjudant is een grote Aziatische ooievaar met een enorme snavel, een kale kop en nek, en een donkere rug boven witte onderdelen. Hij is nauw verbonden met vruchtbare wetlands, maar is voor het nestelen afhankelijk van grote bomen. In tegenstelling tot zijn grotere verwant, de grote adjudant, mist hij een opvallende hangende keelzak. De drooglegging van wetlands, verstoring en het verlies van nestbomen hebben de populaties in een groot deel van zijn verspreidingsgebied doen afnemen.

Mekong
Dolphins inhabit northern Cambodian pools towards Laos, outside typical Vietnam-delta sailings. Otters and lesser adjutants are recorded at Prek Toal on Tonlé Sap, requiring a separate lake/wetland excursion. Neither northern pools nor the reserve is automatically included on a Mekong cruise.




Asian Openbill
Black-crowned Night Heron