A borzas gödény a világ egyik legnagyobb testű repülő madara, ezüstös tollazattal, hatalmas csőrrel és a tarkóján jellegzetes, borzas tollakkal. Délkelet-Európa jelentős állományoknak ad otthont, beleértve a görög és török vizes élőhelyeket használó egyedeket is. Impozáns mérete ellenére a faj sorsa a produktív vizek és a biztonságos fészkelőhelyek szűk hálózatától függ. A vizes élőhelyek átalakítása, a zavarás, a távvezetékekkel való ütközés és a betegségek súlyos következményekkel járhatnak ezekre a gyakran koncentrált populációkra nézve.

Danube
Danube floodplains and connected wetlands, including lower-river and delta habitats. Delta wildlife is not automatically part of a Vienna–Budapest itinerary.




Black Stork
Black-winged Stilt