Harmaahaikara on kookas ja sopeutuvainen kahlaajalintu, jota tavataan laajalti Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa. Sen harmaa selkäpuoli, vaalea kaula ja harkitut liikkeet tekevät siitä tutun näyn sekä luonnonvaraisilla kosteikoilla että hoidetuilla vesiväylillä. Greece ja Turkey ylläpitävät pesiviä ja talvehtivia kantoja, ja myös Maldives tarjoaa lajille sopivia rannikkoympäristöjä. Huomattavasta koostaan huolimatta liikkumaton haikara sulautuu yllättävän hyvin kallioihin, kaislikkoon tai varjoisiin rantoihin.

Danube
Danube floodplains and connected wetlands, including lower-river and delta habitats. Delta wildlife is not automatically part of a Vienna–Budapest itinerary.









Asian Openbill
Black Kite