Kulohlavec černý je velký oceánský delfín s kulatým čelem, tmavým tělem a silnými sociálními vazbami. Obývá chladné mírné a subpolární vody, včetně severního Atlantiku v okolí Norska. Navzdory svému jménu patří do čeledi delfínovitých, nikoliv mezi kosticové velryby. Skupiny se mohou pohybovat podél kontinentálních okrajů nebo vplouvat do pobřežních vod, ale jejich výskyt v blízkosti přístupných břehů je nepravidelný a nikdy by neměl být považován za předvídatelnou atrakci.

Norway
Odkryté mysy a paluby podél hlubokých pobřežních vod poskytují nadějná místa pro pozorování z dálky. Pozorování ze břehu jsou vzácná a nepředvídatelná a dosažení malebného fjordu neznamená přístup k pravidelnému shromaždišti kulohlavců.

Beluga Whale
Fin Whale