Brhlík turecký je malý, energický lesní pták, jehož rozšíření se soustředí na Turecko s dalšími populacemi v přilehlých částech východního Středomoří a Kavkazu. Černé čelo, světlý obličej a rezavá skvrna na prsou mu dodávají charakteristický vzhled. Je úzce spjat s jehličnany a představuje atraktivní cíl spíše pro trpělivé pozorování v lese než pro sledování na otevřeném mořském pobřeží. Zachování dospělých stromů a hnízdních dutin je pro místní populace zásadní.

Turkey
Vzrostlé pobřežní bory v západním a jižním Turecku nabízejí potenciální biotop podél lesních cest. Mnohé návštěvy vyžadují krátký výlet do vnitrozemí od pobřeží; samotné otevřené pláže nejsou pro pozorování vhodné.




Audouin's Gull
Black Stork