Koala je australský stromový vačnatec specializovaný na konzumaci eukalyptových listů. Díky kulatým uším, širokému tmavému nosu a absenci ocasu je nezaměnitelný, ale není to medvěd. Populace se v rámci východní a jihovýchodní Austrálie výrazně liší velikostí těla, hustotou výskytu i stavem z hlediska ochrany přírody. Hlavními hrozbami jsou kácení biotopů, srážky s vozidly, útoky psů, nemoci a extrémní horka; hojný výskyt zvířat v jedné lokalitě neznamená, že je druh v bezpečí všude.

Australia
Obydlené pobřežní eukalyptové lesy ve východní a jihovýchodní Austrálii nabízejí možnost pozorování z pevniny po veřejných stezkách. Může být nutný regionální výlet do vnitrozemí, protože většina australského pobřeží koaly nehostí.




Australian fur seal
Australian sea lion