Volavka proměnlivá je malá, podsaditá americká volavka, která se často ztrácí v zastíněné mokřadní vegetaci. Dospělí jedinci kombinují tmavě nazelenalý hřbet s kaštanově hnědým krkem a ostrým, rovným zobákem. Florida hostí jak stálé populace, tak sezónní přílety. Na rozdíl od velkých volavek, které běžně stojí v otevřených mělčinách, tento druh často loví z nízkých větví, kořenů nebo břehů, takže tiché sledování okraje vody je užitečnější než široké přehlížení krajiny.

Florida
Dřevěné chodníky v mangrovech, chráněné pobřežní kanály a okraje rybníků poskytují dobře dostupná místa pro pozorování. Žádná vnitrozemská exkurze není nezbytná, ačkoliv sladkovodní parky mohou být produktivní; hustá vegetace ptáky často skrývá i na obsazených lokalitách.




Anhinga
Bald Eagle