Alkoun úzkozobý je název pro stejný druh, který se v Evropě nazývá common guillemot. Tento aerodynamický mořský pták tráví většinu života na moři a na břeh přichází pouze hnízdit na přeplněné skalní římsy. Jeho úzký zobák a tmavobílé opeření vypadají z dálky prostě, ale život v kolonii je vysoce organizovaný. Tichomořské populace mohou utrpět těžké ztráty, když vlny teplé vody naruší výskyt malých ryb, na kterých jsou dospělí i mláďata závislí.

Alaska
Ptačí útesy a kolonie na skalnatých ostrovech poskytují v létě reálnou šanci na pozorování z autorizovaných pobřežních vyhlídek nebo vzdálených palub. Mnoho kolonií je z pevniny nepřístupných a k chráněným hnízdištím se nesmí přibližovat.


Arctic Tern
Atlantic Puffin