Ptaček modravý je malý, modrošedý buřňák Jižního oceánu, kterého často uvidíš, jak se v neklidných hejnech míhá nízko nad vlnami. Jeho tmavá kresba na horní straně křídel a světlé břicho jsou sice působivé, ale sdílí je s několika blízkými příbuznými, což ztěžuje spolehlivou identifikaci na dálku. Hnízdí hlavně na subantarktických ostrovech, nikoliv na antarktické pevnině. Pro cestovatele podél pobřeží je to především pták, kterého lze pozorovat z paluby lodi.

Antarctica
Dívej se z paluby na otevřenou vodu poblíž poloostrova a okolního Jižního oceánu. Vhodné břehy pro hnízdění jsou hlavně subantarktické a často nepřístupné; identifikace z antarktických pobřežních vyhlídek je možná, ale často neprůkazná.




Adélie Penguin
Antarctic Petrel