Kajka mořská je statná mořská kachna severních pobřeží, proslulá izolačním prachovým peřím, kterým si samice vystýlají hnízda. Dospělí samci mají výrazné černo-bílé peří se zelenavým týlem, zatímco samice jsou složitě hnědě pruhované. Její svažující se čelo a mohutný zobák vytvářejí charakteristický profil. Přestože je tento druh rozšířený, čelí regionálnímu poklesu stavů v důsledku změn v zásobách potravy, rušení, nemocí a dalších tlaků.

New England
Skalnaté mysy, vjezdy do přístavů a břehy ostrovů nabízejí snadno dostupné pozorování z pobřeží, zejména u zimujících hejn. Žádná vnitrozemská exkurze není nutná; vstup na hnízdní ostrovy může být omezen a měly by být pozorovány z dálky.



Arctic Tern
Atlantic Puffin