Den svarta storken är en stor, huvudsakligen mörk stork med vit buk och glänsande grönlila skiftningar i bra ljus. Den är generellt mer tillbakadragen än den välkända vita storken och häckar i avskilda skogsområden eller på avlägsna klippor snarare än i närheten av livliga bosättningar. Över hela Europa och Asien flyttar många populationer långa sträckor. Portugal hyser häckande fåglar och vissa övervintrande individer, medan Turkey ligger inom både häcknings- och viktiga flyttregioner.

Danube
Danube floodplains and connected wetlands, including lower-river and delta habitats. Delta wildlife is not automatically part of a Vienna–Budapest itinerary.





Black-headed Gull
Black-winged Stilt