Svarthuvad dödskalleapa är en liten, smidig primat som hör hemma i västra och centrala Amazonasbäckenet i Bolivia, Peru och Brazil. Den har fått sitt namn efter den mörka hjässan som kontrasterar mot det bleka ansiktet och de klargula till orangea lemmarna. Den är mycket social och dagaktiv och rör sig genom skogens vegetation i livliga grupper. Dess föda består av en kombination av frukt, insekter och andra små bytesdjur. Även om arten globalt sett klassas som livskraftig, utsätts den lokalt för påfrestningar genom avskogning och fångst.

Amazon
These wetland birds are recorded on Peruvian Amazon river excursions. Flooded forests, lagoons and tributaries offer different habitats; routes and water levels affect access.




Amazon River Dolphin
Amazonian Manatee