Babirusa är ett samlingsnamn för flera indonesiska svinarter inom släktet Babyrousa, snarare än en enda entydig art. Deras mest slående drag är hanens övre hörntänder, som växer uppåt genom trynet och böjer sig bakåt. Olika arter förekommer på Sulawesi och flera omgivande ögrupper. Jakt och förlust av skogsområden hotar populationerna, medan deras begränsade utbredning på öar gör noggrann identifiering och platsinformation nödvändig.

Indonesia
En specialiserad exkursion i inlandsskogen inom den aktuella artens ö-område krävs normalt. Enbart kustnära skog garanterar inte närvaro, och babirusor är inte vanliga vid vanliga strandstopp.




Anoa
Banteng