Koelul asiatic este un cuc mare, cu coadă lungă, asociat cu așezările împădurite, livezile și marginile pădurilor tropicale. Masculii sunt negri lucioși, în timp ce femelele poartă un model complex de pete și dungi maro cu alb. Sunetele sale sonore dezvăluie adesea o pasăre care rămâne ascunsă în frunziș. Spre deosebire de mulți cuci, adulții mănâncă predominant fructe. Specia se reproduce prin parazitism de cuib, depunând ouăle în cuiburile altor păsări în loc să își construiască propriul cuib și să își crească puii.

Maldives
Caută grădini împădurite și arbori cu fructe pe insulele locuite unde accesul este permis. Prezența lor este inegală în arhipelag, iar o vizită pe coastă pe o insulă-resort cu vegetație rară poate oferi puține habitate adecvate.

Audubon's shearwater
Black-naped tern