Nese-flaggermusen er en bitteliten insektetende flaggermus som finnes i tropiske lavlandsregioner fra det sørlige Mexico gjennom Mellom-Amerika og inn i Sør-Amerika, inkludert Amazon-bekkenet. Den tilhører familien småflaggermus, Emballonuridae. Det vanlige navnet refererer til den forlengede, spisse snuten. Til forskjell fra flaggermus som gjemmer seg dypt inne i huler, hviler denne ofte helt synlig på skyggefulle overflater ved vannet. Den spraglete pelsen hjelper den med å gå i ett med bark og værbitte treverk.

Amazon
These wetland birds are recorded on Peruvian Amazon river excursions. Flooded forests, lagoons and tributaries offer different habitats; routes and water levels affect access.




Amazon River Dolphin
Amazonian Manatee