Svarthodesaimiri er en liten og smidig primat som hører hjemme i de vestlige og sentrale delene av Amazonas-bekkenet i Bolivia, Peru og Brazil. Den har fått navnet sitt etter den mørke hetten som står i kontrast til det lyse ansiktet og de sterkt gul-oransje lemmene. Den er svært sosial og dagaktiv, og beveger seg gjennom skogens vegetasjon i livlige grupper. Kostholdet består av en kombinasjon av frukt, insekter og andre små byttedyr. Selv om arten globalt er vurdert som livskraftig, er den utsatt for lokalt press som følge av tap av leveområder og fangst.

Amazon
These wetland birds are recorded on Peruvian Amazon river excursions. Flooded forests, lagoons and tributaries offer different habitats; routes and water levels affect access.




Amazon River Dolphin
Amazonian Manatee