De zwarte ooievaar is een grote, overwegend donkere ooievaar met een witte buik en een glanzende groen-paarse weerschijn bij goed licht. Hij is over het algemeen schuwer dan de bekende witte ooievaar en broedt liever in afgelegen bossen of op afgelegen kliffen dan in de buurt van drukke nederzettingen. In Europa en Azië leggen veel populaties tijdens de trek grote afstanden af. Portugal biedt onderdak aan broedvogels en enkele overwinteraars, terwijl Turkije zowel in het broedgebied als op belangrijke trekroutes ligt.

Danube
Danube floodplains and connected wetlands, including lower-river and delta habitats. Delta wildlife is not automatically part of a Vienna–Budapest itinerary.





Black-headed Gull
Black-winged Stilt