De rosszeehond is een van de minst waargenomen zeehonden van Antarctica en wordt vooral geassocieerd met afgelegen, dicht pakijs. Zijn kleine kop, grote ogen en dikke nek zorgen voor een kenmerkend uiterlijk wanneer hij op een ijsschots rust. In tegenstelling tot zeehonden die je vaak tegenkomt langs de toeristische routes op Antarctica, is deze soort schaars verspreid en moeilijk te bestuderen. Veel van zijn levensgeschiedenis is minder goed gedocumenteerd dan die van andere Antarctische zeehonden.

Antarctica
Afgelegen pakijsschotsen vormen het relevante leefgebied, dat alleen incidenteel vanaf het dek van een schip kan worden waargenomen. De meeste geschikte gebieden zijn ontoegankelijk voor standaard kustbezoeken, en deze zeehond is zeldzaam op reguliere routes.




Antarctic Fur Seal
Blue Whale