De Kaapse stormvogel is een opvallend getekende zeevogel van de Zuidelijke Oceaan, bekend om zijn zwart-wit geblokte rug en krachtige vlucht. Ondanks zijn alternatieve naam, Kaapse duif, behoort hij tot de buissnaveligen en niet tot de duiven. Hij broedt op rotsachtige Antarctische en subantarctische kusten en zwerft daarna wijd uit over zee. Het treffende verenkleed is bij mannetjes en vrouwtjes vrijwel identiek, waardoor gedrag en omgeving nuttiger zijn dan het uiterlijk om individuele vogels te herkennen.

Antarctica
Rotsachtige kustuitkijkpunten en scheepsdekken nabij Antarctische broedeilanden bieden aannemelijke observatiemogelijkheden. Broedrichels zijn over het algemeen ontoegankelijk of beschermd, en weer of ijs kunnen de toegang tot anderszins geschikte kustgebieden verhinderen.




Adélie Penguin
Antarctic Petrel