De holenuil is een kleine uil met lange poten die voorkomt in open landschappen en ongebruikelijk veel tijd op de grond doorbrengt. De populatie in Florida behoort tot een kenmerkende ondersoort die meestal zijn eigen holen graaft in zanderige bodems. De vogels kunnen zich vestigen op braakliggende terreinen, in weilanden en andere door mensen aangepaste ruimtes, maar hun schijnbare tolerantie voor mensen maakt hun nesten niet minder kwetsbaar. Bebouwing, voertuigen, maaiwerkzaamheden en verstoring kunnen bezette holen vernietigen of het nabijgelegen jachtgebied verkleinen.

Florida
Beheerde uitkijkpunten in open grasland in woonwijken of droge prairie bieden een geschikte habitat. Een excursie landinwaarts is meestal vereist; stranden zijn geen typische plekken om ze te zien en bezette holen kunnen beschermende toegangsbeperkingen hebben.




Anhinga
Bald Eagle