Mustahaikara on kookas, pääosin tumma haikara, jolla on valkoinen vatsa ja hyvässä valossa vihreän ja purppuran sävyissä kiiltelevä höyhenpuku. Se on yleensä vetäytyvämpi kuin tuttu kattohaikara ja pesii mieluummin syrjäisissä metsissä tai kaukaisilla kalliojyrkänteillä kuin vilkkaiden asutusten läheisyydessä. Monet populaatiot muuttavat pitkiä matkoja halki Euroopan ja Aasian. Portugalissa tavataan pesiviä ja joitakin talvehtivia yksilöitä, kun taas Turkey sijaitsee sekä pesimä- että tärkeiden muuttoreittien alueella.

Danube
Danube floodplains and connected wetlands, including lower-river and delta habitats. Delta wildlife is not automatically part of a Vienna–Budapest itinerary.





Black-headed Gull
Black-winged Stilt