Myssy pingviini on saanut nimensä valkoisten kasvojen alla olevasta kapeasta mustasta viivasta, joka antaa sille erehtymättömän kypärämäisen ulkonäön. Se pesii pääasiassa Etelämantereen niemimaalla ja Scotianmeren saarilla muodostaen yhdyskuntia paljaalle kalliolle. Vaikka laji on maailmanlaajuisesti runsaslukuinen, jotkut tärkeät populaatiot ovat vähentyneet merkittävästi. Sen menestys on tiiviisti sidoksissa krillin saatavuuteen ja Eteläisen jäämeren muuttuviin olosuhteisiin, joten laaja maailmanlaajuinen arvio voi peittää alleen vakavia alueellisia paineita.

Antarctica
Valtuutetut kalliorantojen näköalapaikat Etelämantereen niemimaan alueella ja ulkosaarilla tarjoavat hyvät mahdollisuudet yhdyskuntien tarkkailuun. Jotkut yhdyskunnat ovat saavuttamattomissa tai suljettuja, ja rantautumispäätökset riippuvat luvista, eläinsuojelusta, jäästä ja säästä.




Adélie Penguin
Antarctic Petrel