Valkopäämerikotka on kookas pohjoisamerikkalainen merikotka, joka viihtyy kalaisilla vesillä ja suurissa pesäpuissa. Aikuiset saavat tutun valkoisen pään ja pyrstön vasta usean vuoden kuluttua, kun taas nuoret linnut ovat ruskeankirjavia. Suojelutoimet ja haitallisten torjunta-aineiden rajoitukset ovat tehneet lajin elpymisestä merkittävän luonnonsuojelun menestystarinan. Siitä huolimatta häirintä, lyijymyrkytykset, törmäykset ja pesimäympäristöjen katoaminen ovat edelleen merkittäviä uhkia paikallisesti ja alueellisesti.

Alaska
Rannikkometsien reunat, suistot ja jokisuut voivat tarjota näkymiä rannalta tai kannelta. Jotkut ruokailukeskittymät ovat syrjäisiä tai kausittaisia, joten saavutettava rantaympäristö on mahdollisuus, ei takuu.






Anhinga
Arctic Tern