Žralok černonosý (*Carcharhinus acronotus*) je malý, štíhlý žralok čeledi modrounovitých, snadno rozpoznatelný podle výrazné, tmavé až černě inkoustové skvrny na špičce čenichu. Tento druh má aerodynamické, vřetenovité tělo s protáhlým, zaobleným čenichem a relativně velkými, kruhovými očima přizpůsobenými pro ostré vidění v pobřežních vodách. Jeho zbarvení se pohybuje od nažloutle hnědé po zelenošedou na hřbetní straně, plynule přecházející do světle bílého nebo krémově žlutého břicha. Ploutve jsou obvykle jednobarevné, ačkoli druhá hřbetní ploutev a horní lalok ocasní ploutve mohou mít slabé tmavé okraje. Dospělci obvykle dosahují délky mezi 1,2 a 1,4 metru, přičemž samice jsou o něco větší než samci, udržují si kompaktní a hydrodynamickou siluetu, která usnadňuje rychlé zrychlení v mělkých vodách.









