Sennet är ett samlingsnamn för en grupp smala, små rovfiskar inom barracudafamiljen, Sphyraenidae. I västra Atlanten representeras de främst av sydlig sennet (*Sphyraena picudilla*) och nordlig sennet (*Sphyraena borealis*). Sennets kännetecknas av en avlång, cylindrisk, torpedliknande kropp, en omisskännlig hydrodynamisk form byggd för plötslig acceleration. De har två brett åtskilda ryggfenor, en tydligt spetsig nos med framskjutande underkäke och vassa, hundliknande tänder längs käkarna och gommen. Deras färgning fungerar som effektiv pelagisk kamouflage: en gråaktig till olivgrön eller stålblå rygg övergår i strålande, silverfärgade flanker och en blekvit buk. Subtila mörka fläckar eller svaga gyllengula längsgående ränder löper ofta längs sidorna, medan fenorna, särskilt stjärtfenan och ryggfenorna, ofta uppvisar mjukt gulaktiga eller sotiga nyanser. Till skillnad från sin mycket större kusin, den stora barracudan, överstiger sennets sällan 45 till 60 centimeter i längd och har märkbart större ögon i förhållande till huvudstorleken.










