Skäggdoppingen är en elegant vattenlevande fågel känd för sina avancerade parningslekar. Den förekommer över stora delar av Europa och delar av Asien, Afrika och Australasien. Under häckningssäsongen utvecklar de vuxna fåglarna en slående dubbel hjässbena och en kastanjebrun och svart krage. Längs Douro, Rhine, Saône och Seine kan man leta efter dem i skyddade flodsträckor, reservoarer och närliggande sjöar. Deras närvaro beror på lokala förhållanden, särskilt tillgången på fisk och tillgång till relativt lugnt vatten.

Rhine
Records refer to named Upper/Middle/Lower Rhine birding sites and optional riverside, vineyard or floodplain excursions. Several ducks are winter visitors; no animal is guaranteed on every Basel–Amsterdam sailing.



Black Kite
Black-Headed Gull