Valrossen är ett stort arktiskt säldjur som kännetecknas av förlängda hörntänder (betar) och en tät mustasch av känsliga morrhår. Båda könen har betar, även om hanarna i allmänhet är större och kraftigare byggda. Populationerna i Atlanten och Stilla havet lever i olika delar av de polära haven. Deras beroende av produktiva grunda havsbottnar och viloplatser knyter deras liv nära till kustgeografi, havsís och det ökande trycket i samband med den arktiska uppvärmningen.

Norway
Svalbards avlägsna grusstränder och låglänta arktiska öar utgör tänkbara viloplatser; observationer vid norska fastlandet är sällsynta. Tillträde beror på tillåtna rutter, väder och restriktioner för djurlivet, och vissa stränder är stängda för landstigning.





Arctic Fox
Arctic Hare