Ciuful pitic din Seychelles este o bufniță mică și evazivă, limitată la insula Mahé. Penajul său maro pestriț se confundă perfect cu trunchiurile și ramurile umbrite, făcând apelurile sale repetate un indiciu mai util decât mișcarea. Considerată mult timp posibil dispărută înainte de redescoperirea sa în secolul al XX-lea, aceasta rămâne dependentă de o zonă limitată de pădure. Aria sa restrânsă face ca protejarea pădurilor montane și controlul amenințărilor introduse să fie deosebit de importante.

Seychelles
Pădurile de înălțime din Mahé necesită o excursie în interiorul insulei, de regulă după lăsarea serii; zonele de observație din pădurile de coastă nu reprezintă un habitat sigur pentru această bufniță. Accesul și potecile alunecoase necesită o evaluare locală, iar observarea vizuală rămâne dificilă.




Bridled Tern
Brown Noddy