Porumbelul cu fructe portocaliu este o pasăre uimitoare, endemică în Fiji. Masculii adulți au capul măsliniu și corpul de un portocaliu strălucitor, în timp ce femelele sunt predominant verzi și mult mai ușor de trecut cu vederea. Apare pe câteva insule din nordul Fiji, nu în întreaga țară. În ciuda penajului viu al masculului, frunzișul coronamentului îl poate ascunde remarcabil de bine. Fiind consumator de fructe, contribuie la deplasarea semințelor în pădurile și peisajele împădurite pe care le locuiește.

Fiji
Versanții împăduriți și marginile cu vegetație de pe Taveuni sau Vanua Levu oferă un habitat de observare plauzibil. O excursie terestră ghidată este de obicei necesară de la malul apei, iar specia nu apare pe fiecare insulă din Fiji.




Barking imperial pigeon
Brown Booby