Prionul antarctic este un petrel mic, de culoare gri-albăstruie, specific Oceanului Antarctic, adesea văzut zburând razant deasupra valurilor în stoluri neliniștite. Modelul întunecat de pe partea superioară a aripilor și partea inferioară palidă sunt atractive, dar comune mai multor rude apropiate, ceea ce face identificarea sigură dificilă de la distanță. Cuibărește în principal pe insulele subantarctice, mai degrabă decât pe continentul antarctic. Pentru călătorii de coastă, este în principal o pasăre de urmărit de pe puntea navei.

Antarctica
Caută-i de pe punți deasupra apelor deschise lângă Peninsulă și în Oceanul Antarctic înconjurător. Țărmurile de cuibărit potrivite sunt în principal subantarctice și adesea inaccesibile; identificarea din punctele de observație de pe coasta Antarcticii este posibilă, dar frecvent neconcludentă.




Adélie Penguin
Antarctic Petrel