Eiderul regal este o rață marină nordică al cărei mascul în perioada de reproducere combină un creștet albastru pal, obraji verzui și un scut portocaliu izbitor la baza ciocului. Femelele sunt maro pestriț și mult mai puțin vizibile. Cuibărește în tundra arctică și își petrece restul anului pe mare. Stolurile de coastă pot fi observate de pe uscat în regiunile nordice adecvate, dar distribuția sa este puternic sezonieră, iar multe zone importante sunt izolate.

Norway
Golfurile și porturile de coastă nordice, în special în Finnmark, pot oferi puncte de observație de pe țărm pentru eiderii care iernează. Eiderii regali pot fi rari în cadrul stolurilor mixte, iar accesul la punctele de observație nordice adecvate necesită o călătorie dedicată.


Arctic Tern
Atlantic Puffin