Jerven er et kraftig nordlig mårdyr, bygd mer som en kompakt bjørn enn sine mindre slektninger i mårfamilien. Brede labber, kraftige kjever og tett pels støtter et liv i kalde, avsidesliggende landskap der maten kan være spredt over store områder. Alaska har omfattende leveområder, men individene vandrer over enorme områder med lav tetthet. Selv i egnede områder er det eksepsjonelt å se en, og vanlige kystreiser bør aldri fremstilles som en pålitelig mulighet for å se jerv.

Alaska
Fjerne kystfjell, tundra og barskoggrenser er egnede habitater, men observasjoner er ekstremt sjeldne. En utflukt til villmarka i innlandet kan nå bedre terreng; ingen vanlige landgangsstopp bør betraktes som et sikkert sted for observasjon.

Alexander Archipelago Wolf
American Black Bear