Alken er en svart-hvit alkefugl fra Nord-Atlanteren med et dypt, sammentrykt nebb markert med en smal hvit linje. Den hekker i kystklipper og på steinete øyer, og tilbringer deretter store deler av året til sjøs. Den er nært beslektet med den utdødde geirfuglen og er det eneste gjenlevende medlemmet av sin slekt. Fra land gir hekkekolonier de beste mulighetene til å se dens oppreiste holdning, sterke parbindinger og presise landinger blant tettpakkede klipper.

New England
Vinterfugler kan være synlige fra nes og utkikkspunkter langs kysten. Maines hekkekolonier ligger i stor grad på øyer, som ofte er utilgjengelige for besøkende som vil gå i land; observasjon fra dekk på avstand må respektere koloniens beskyttelsessoner.



Arctic Tern
Atlantic Puffin