De koala is een Australisch in bomen levend buideldier dat gespecialiseerd is in het eten van eucalyptusbladeren. Zijn ronde oren, brede donkere neus en staartloze uiterlijk maken hem onmiskenbaar, maar het is geen beer. Populaties variëren aanzienlijk in lichaamsgrootte, dichtheid en staat van instandhouding in het oosten en zuidoosten van Australië. Habitatverlies, aanrijdingen, hondenaanvallen, ziekten en extreme hitte zijn grote bedreigingen, en een overvloed aan dieren op de ene locatie is geen garantie voor veiligheid elders.

Australia
Bewoonde eucalyptusbossen aan de kust in Oost- en Zuidoost-Australië bieden mogelijkheden om vanaf openbare paden wild te kijken. Een regionale of landinwaartse excursie kan nodig zijn, aangezien de meeste Australische kustlijnen geen koala's herbergen.

Australian fur seal
Australian sea lion