De Alexanderarchipel-wolf is een kleine kustvorm van de grijze wolf die voorkomt in de gematigde regenwouden en op de eilanden van Zuidoost-Alaska. Meestal beschouwd als een ondersoort, maakt hij deel uit van een complex van kustwolfpopulaties waarvan de grenzen en taxonomie nog ter discussie staan. Deze wolven verbinden de voedselwebben van het bos en de kust; ze jagen op herten terwijl ze ook profiteren van mariene bronnen. Hun beschermingsstatus hangt af van lokale prooidieren, bosbeheer, vallen en verbindingen, en niet alleen van de wereldwijde status van de grijze wolf.

Alaska
Afgelegen stranden en bosranden in het zuidoosten van Alaska bieden af en toe uitzicht vanaf het dek in de verte. Wolven worden zelden gezien, veel oevers zijn ontoegankelijk en standaard bezoeken aan de kust moeten niet worden beschouwd als betrouwbare kansen om wolven te spotten.




American Black Bear
Dall Sheep