A maszkos szula egy nagy testű trópusi tengeri madár, teste nagy része fehér, evezőtollai feketék, sötét arcmasszkja pedig erős, világos csőrét övezi. Távoli óceáni szigeteken költ, és élete nagy részét a nyílt víz felett tölti. Széles globális elterjedése nem jelenti azt, hogy minden trópusi úti célon gyakori lenne. A Seychelle-szigeteken és Polinéziában az érintett kolóniák elszigeteltek, és gyakran messze esnek a szokásos látogatói útvonalaktól.

Seychelles
A távoli külső szigetek partjai és a környező vizek jó esélyt adnak a távoli megfigyelésre, de a kolóniák elszigeteltek, és sok helyszín nem látogatható vagy engedélyhez kötött. A főszigetek strandjai nem számítanak megbízható helynek ezen nyílt tengeri madár észleléséhez.





Blue lorikeet
Bridled Tern