A koala egy ausztrál fán élő erszényes, amely eukaliptuszlevelek fogyasztására specializálódott. Kerek fülei, széles sötét orra és farok nélküli megjelenése összetéveszthetetlenné teszi, de nem medve. A populációk testmérete, sűrűsége és természetvédelmi helyzete jelentősen eltér Kelet- és Délkelet-Ausztráliában. Az élőhelyek pusztulása, a gépjárművekkel való ütközés, a kutyatámadások, a betegségek és a szélsőséges hőség komoly veszélyt jelentenek rájuk; az egyik helyen tapasztalható bőség nem jelenti azt, hogy a faj mindenhol biztonságban van.

Australia
Ausztrália keleti és délkeleti részén a lakott part menti eukaliptuszerdők lehetőséget nyújtanak a nyilvános ösvényekről történő szárazföldi megfigyelésre. Regionális vagy belterületi kirándulásra szükség lehet, mivel az ausztrál partvonalak nagy részén nem élnek koalák.




Australian fur seal
Australian sea lion