Kalatiira on siro ja pitkäsiipinen vesilintu, jota tavataan rannikoilla ja sisävesillä suuressa osassa pohjoista pallonpuoliskoa. Euroopan populaatiot ovat muuttolintuja, jotka viettävät pesimäajan ulkopuolisen kauden etelämpänä, pääasiassa Afrikan rannikoilla. Lajia esiintyy sopivissa elinympäristöissä Danube-, Rhine-, Saône- ja Seine-jokien varsilla, vaikka sen levinneisyys onkin laikittaista. Puhdas vesi, helposti saatavilla olevat pikkukalat ja turvalliset pesimäpaikat ovat tärkeitä sen pesimämenestykselle. Vaikka laji on maailmanlaajuisesti elinvoimainen, paikallisiin yhdyskuntiin voivat vaikuttaa häiriöt, tulvat, pedot ja pesimäympäristöjen katoaminen.

Danube
Danube floodplains and connected wetlands, including lower-river and delta habitats. Delta wildlife is not automatically part of a Vienna–Budapest itinerary.







Black Kite
Black Stork