Tervapääsky on täysin ilmassa elävä lintu, jonka tieteellinen nimi on Apus apus. Vaikka se jakaa kaupunkien ilmatilan pääskyjen kanssa, se kuuluu eri lintuheimoon. Pitkät, kapeat ja kaarevat siivet, tiivis runko ja lyhyt haarapyrstö muodostavat sille tyypillisen bumerangimaisen siluetin. Höyhenpuku on noenruskea, mutta näyttää taivasta vasten usein mustalta; pientä vaaleaa kurkkulaikkua voi olla vaikea havaita. Tervapääskyt pyydystävät ravintonsa lennosta ja viettävät poikkeuksellisen vähän aikaa maassa. Saône-jokeen liittyvä rekisteröity havaintopaikka on Mâconin kunta, jossa alkuperäinen atlas listaa lajin nimellä Martinet noir oikealla tieteellisellä nimellä. Tämä vahvistaa esiintymisen kunnassa, mutta ei tarkoita tiettyä pesimäpaikkaa joenrannassa tai varmaa kohtaamista risteilylaiturilla. Sopiva havainnointiympäristö on kaupunkivierailu, jossa on avointa taivasta ja soveltuvia rakennuksia.

Saone
Mâconin kunnallinen pysähdyspaikka Saône-joella. Atlaksen tiedot kattavat koko kunnan, kyseessä ei ole tietty rantahavainto.

Alpine Swift
Black Redstart