Valkovatsamerikotka on voimakas kalaa syövä petolintu, jonka levinneisyysalue ulottuu Etelä-Aasiasta Kaakkois-Aasian kautta Australiaan. Aikuisilla yksilöillä on valkoinen pää ja alaruumis, harmaat yläsiivet ja tummat lentosulat, mikä muodostaa silmiinpistävän kuvion ylhäältä katsottuna. Nimestään huolimatta se asuttaa myös suuria sisävesiä. Rannikkoparit ovat riippuvaisia tuottavista ruokailualueista ja turvallisista pesäpuista tai muista korkeista paikoista, minkä vuoksi häiriöt ja rantojen rakentaminen ovat tärkeitä paikallisia huolenaiheita.

Indonesia
Mangrovemetsien reunustamat lahdet, suistot ja metsäiset saaristojen rannikot tarjoavat hyvät mahdollisuudet havainnointiin rannalta. Pesivät parit ovat jakautuneet epätasaisesti saaristoon, ja jotkut pesimärannat ovat syrjäisiä tai suojeltuja eivätkä saavutettavia vierailukohteita.







Australian pelican
Bar-tailed godwit