Etelänkiisla on virtaviivainen merilintu, joka viettää suurimman osan elämästään merellä ja nousee maihin pesimään täyteen ahdetuille kalliohyllyille. Sen kapea nokka ja mustavalkoinen höyhenpuku näyttävät kaukaa yksinkertaisilta, mutta yhdyskuntaelämä on erittäin järjestäytynyttä. Tyynenmeren populaatiot voivat kärsiä suuria tappioita, kun lämpimän veden ilmiöt häiritsevät pikkukalojen esiintymistä, joista aikuiset ja poikaset ovat riippuvaisia.

Alaska
Lintuvuoret ja kallioiset saariyhdyskunta-alueet tarjoavat kesäisin hyviä näkymiä sallituilta näköalapaikoilta tai etäältä laivan kansilta. Monet yhdyskunnat ovat saavuttamattomissa maalta käsin, eikä suojeltuja pesimäalueita saa lähestyä.


Arctic Tern
Atlantic Puffin